måndag 25 augusti 2014

Varför ett byaloppis?

Ja - varför ännu ett byaloppis? Den frågan kan man ställa sig. Det ordnas redan flera loppisrace och byaloppisar runtom i Österbotten.

Men varför inte?

Vi tänkte som så att idén med att ordna ett byaloppis är fin fastän tanken inte är ny eller unik. De flesta av oss har saker (kläder, inredningsdetaljer, möbler osv) som vi inte behöver eller vill ha men som kan vara precis det som någon annan verkligen behöver eller vill ha. Många av oss har också förmågor (bakning, odling osv) som vi kan använda oss av och bjuda ut i form av fantastiskt goda kakor, perfekt gräddade våfflor, saftiga egenodlade rödbetor eller mjuka sköna salvor för trötta fötter. I tillägg tror vi på att genom att ordna ett Byaloppis gör vi någonting som förenar de människor som valt att bo på ett visst ställe. I många byar saknas det idag naturliga mötesplatser, t ex en mataffär i den egna byn, men genom att ordna dylika och andra typer av evenemang kan man kanske skapa någonting som förenar och någonting som är roligt att göra som gemensam sak i vår by. Så tänkte vi när vi funderade på varför ett Byaloppis i Iskmo-Jungsund.

Vi är jätte glada att vi har 25 gårdar med på 2014 års Byaloppis. De första dagarna i september kommer vi att presentera en förteckning över vad loppisplatserna erbjuder, en karta över byaloppisplatserna är också på kommande.

Vi hoppas att många väljer att komma till byarna vid sunden i Iskmo och Jungsund 13.9!

Sanna & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.